lördag 4 december 2010

RAFTING & ELEPHANT TREKKING

8.00am hämtade en minibuss oss vid hotellet precis lagom till att vi hade fixat take away-frukost från hotellet. Vi körde iväg i ca en timme med en rolig thailändsk guide som hette Tom eller Vivian, vilket man helst föredrog.. Very ladyboy, very ladyboy..
Väl framme nånstans i Thailand vid en flod så teamade vi ihop med ett skottskt par i en fet gummibåt. Synd bara att vi inte har några bilder från det för vi har ingen vattentät kamera.. Men det var skitkul att rafta! Eller åka forsränning som det heter.
Våra två instruktörer som satt i våran båt var lite roliga, de tog alltid lite knäppa vägar genom vattenfallen.. De tryckte över båten över en fet sten utan vattenfall så vi bara föll ner pladask. De såg också till att vi råkade fastna mitt i ett fall så att hela båten vattenfylldes och tre andra båtar körde rakt in i oss. Men det gjorde bara det hela roligare och mer spännande såklart. Plus att killen som satt där bak älskade att skvätta vatten över oss hela tiden med sin paddel.

Efter det fick vi en väldigt god thaibuffé och sen bar det av mot elefanterna.
Är det nån som har testat att rida elefant? Det är fanimej inte skönt!
Här trodde vi att det skulle bli mysigt att sitta lugnt på en elefant som vandrar fram i regnskogen. Men shit vad skumpigt det var! Man fick hålla i ordentligt för att inte ramla av när elefanterna skulle upp för en brant stig och att gå nerför ska vi inte snacka om. Trodde verkligen att vi båda skulle trilla av när elefanterna gick nerför. Det hela var en himla upplevelse, både kul och aningen jobbig. Armarna var helt slappa efter att ha hållit i så hårt i den lilla soffan man sitter i på ryggen.



Några trevliga slovakier som vi åkte samma tur med. Förhoppningsvis så mailar hon mig lite bilder de tog av oss på elefanten.

Slap in the face

Snel elefant


Jag klappar hellre den söta svarta kattungen som verkade gilla mig.

Sista anhalten för dagen var Monkey Cave Temple. Det är ett buddhistiskt tempel som inte har nåt med apor att göra men det kryllar av dem utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar