måndag 9 augusti 2010

MEDICARE CARD N MEDICAL CENTRE

Här kan alla som läser vår blogg som behöver tips om Aussie läsa noga:

Vi har varit sjuka nu ett tag och är gaaaanska trötta på det för man är seg och kan inte göra nåt. Vi vill ju åka på forsränning och bungyjumpa och skydiva och allt sånt kul man kan göra här!
Anyways, när man blir sjuk här nere så kan man gå till ett Medical Centre, finns lite överallt, de är inte svåra att hitta. Men man vill ju kanske inte betala $60 för ett besök när man är snål backpacker. Pengar ska ju läggas på roliga saker och äventyr!
Så fort som möjligt är det bra att skaffa ett Medicare-kort som man använder sen ifall man blir sjuk så man slipper betala nåt alls. Eller en mycket mindre summa iaf. För det är så att Australien är ett av de länder som samarbetar med Sverige på så sätt att om man är svensk och kommer hit så ska man kunna få såna här saker gratis, mindre sjukbesök och sånt. (vet inte riktigt hur det fungerar med större saker som livshotande sjukdomar och operationer osv) Medicare-korten skaffas i ett Medicare Centre som man kanske får googla sig fram till beroende på vart man befinner sig i Sverige. Vi som bodde i Bondi Beach hittade enkelt närmaste Medicare i Bondi Junction. De finns också lite överallt.

I Sydney råkade dock mr Christian tappa plånboken med alla kort inklusive vårt sånt kort så vi ska idag trippa iväg till närmaste Medicare centre och fixa ett nytt. Tror inte det ska vara några problem eftersom att vi finns registrerade där.
Att fixa nytt kort är förresten gratis, man behöver bara fylla i lite enkla papper så är man good to go.

There you go, backpacker guys! Hett tips från coachen
Cheers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar