onsdag 2 juni 2010

KARIN'S B-DAY

Vill passa på och dra in Emmas sida av vännerna och säga grattis till Karin som fyller år idag!
(för vi brukar säga grattis till varandra i bloggarna, so why not?)
Grattis, rödtott! Du är sockersöt på den här bilden!
Du är säkert inte ens vaken än hemma men whatever.

3 kommentarer:

  1. hej :) jag och mina vänner ska till Australien efter sommaren, tänkte ifall du kanske har några tips att ge oss? vi ska till sydney och jobba och ha allmänt kul. tips på bra ställen att bo...vart man lättast kan få jobb nåonstanns mm. skulle vara tacksam ifall du svarade. / madeline

    SvaraRadera
  2. Haha!! åhh sweetie <3 saknar dig som en tok! made my day <3

    SvaraRadera
  3. Hej Madeline!
    Efter sommaren blir nog perfekt tid att åka för då är det slutet på vintern här och det blir vår och under våran vinter så blir det ju sommar. I november-mars kommer många jobbställen behöva folk, särskilt inom turist-områden och saker som lockar turister typ glasscaféer, restauranger, caféer, mycket inom mat och service iaf.
    Men man måste vara snabb när det börjar bli sommar, för alla vill ha jobb då. Och det finns sjukt mycket backpackers + alla australienare som alla vill ha jobben.
    Så ett bra tips är att ta med massor med utskrivna CVn som ni kan lämna in överallt. Och gå gärna tillbaka till samma ställe två gånger och fråga om en uppdatering.
    Säg också att om det går så vill ni alltid prata med managern, det är alltid bäst annars är det många som bara lägger ditt CV på en hylla och skiter i det. Det händer, jag lovar ;)

    Vi har bara bott på två ställen; Kings Cross på ett hostel och i Bondi Beach där vi bor nu.
    Kings Cross är det mest ruffiga området (det visste vi inte då..) men det är ok. Jag vill dock INTE bo där!
    Bondi Beach är jättebra, vi är supernöjda här och vill inte flytta. Så det är det enda vi kan rekommendera. Men prova andra ställen, det måste ju finnas fler fantastiska ställen.

    Ett annat hett tips är att ta med tillräckligt med cash. www.immi.gov.au (Australien government) säger att man helst ska ta med ca 5000AUD = ca 30 000SEK.
    Men det är alltid bra att ta med mer. Man vet inte hur lång tid det tar att få jobb.
    Jag hade tur och fick jobb efter en vecka men Christian fick jobb efter nästan två månader. Det är segt att hålla ut med för lite pengar.
    Och att bo här i Sydney är sviiiiiindyrt.
    Och räkna med kassa lägenheter.
    Det är så det är :)

    Nåt annat ni vill veta?
    /Cheers Emma

    SvaraRadera