lördag 10 juli 2010

CHINATOWN NIGHT MARKET

I Chinatown var det nattmarknad ikväll. Natt och natt, den är från 5pm till 10pm.. Emmas kompis Christy från jobbet tipsade om den. Let's check it out!

En trevlig nalle visade vägen in till en butik.

Massa mat på språk man inte kan tyda.

Så här går det när det blir lost in translation med mat..


Nu ska vi sova.. Klockan är 1.55am. Christian ska upp och jobba dagsskift imorgon, yippie! Kul för honom, hehe..

5 kommentarer:

  1. Hej! Va kul att få läsa om Er resa inom Australien!
    Jag åker själv ner 1 september ( Work and holiday). Helt själv. Har heller inte vart i landet förut. Jag undrar om ni har några tips på hur jag kan ''finna'' mig några svenska kompisar att dela bostad med osv. Jag har nämligen inte råd att hyra eget i Sydney?

    Det skulle vara jätte kul om Ni skrev lite om hur det hela började ,de första dagarna när ni anlände till Australien. Och vad ni fick för information osv.

    Nu hoppas jag på goda svar!! Tack på förhand :)

    SvaraRadera
  2. Tjabba! Kul att du hittade bloggen, hur gick det till förresten?
    Man kan alltid gå in på australienguiden.se och lägga ut en annons-grej att man letar efter folk som ska ner och göra samma sak. Söka efter roomies helt enkelt. Annars går det hitta svenskar ibland på gumtree.com när du söker efter boende. I Bondi Beach brukar det finnas en del svenskar, vi gillar fina ställen, du vet ;) Hyra eget i Sydney är så gott som omöjligt. Galet dyrt.

    Ska fixa ett inlägg om vår början i Oz.

    Cheers!

    SvaraRadera
  3. Tack så jätte mycket för svar, betyder väldigt mycket. Tycker dock fortfarande att det verkar lite svårt med boende haha, får försöka hitta några att dela med!

    Jag hittade till bloggen genom sökmotorn ''Google'' .

    Skulle du kunna tipsa mig om vart i Australien jag ska välja att åka om jag vill jobba och gå på ett och samma ställe under en längre tid.

    Tack så jätte mycket återigen för svar, ser fram emot inlägget :)

    SvaraRadera
  4. Boende är alltid svårt men det är lätt att hitta folk att bo med, rekommenderar fortfarande gumtree.com för boende. Det går att hitta jobb där också men det bästa är att söka direkt i butiker eller via seek.com.au.

    Vi har bara varit i Sydney hittills, vi sticker snart till Cairns för det är varmare och billigare där men om du kommer ner i Sep så kommer det vara varmt här.
    Det bästa du kan göra är att åka runt och se vilken stad du gillar bäst. Vi har haft city-livet, nu ska vi se riktiga Oz!

    Var försiktig när du åker ensam också, hitta folk som du kan lita på! :)

    SvaraRadera
  5. Tack så jätte mycket för all info!!! Ha det så kul NI och lycka till med allt =)

    SvaraRadera