måndag 12 juli 2010

THE STORY IN SHORT

So we fick ett request att vi skulle berätta mer hur vi hamnade här och hur det gick i början och så.. Ärligt så är det inte så mycket mer än det vi skrev i de första inläggen men storyn ser ut såhär:
Paret Ch + Em tog break från högskolan och ansökte om ett Working Holiday-visum. Kostade ca 1400kr. Gick jättesmidigt och lätt att ansöka om på nätet. Lätt att hitta osv. (http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/)
Vi hittade även två billiga resor ner till Sydney (genom Bryssel och Abu Dhabi) för under 6000kr. Nice. Snävt.
Det enda vi hade fixat från Svergie var visumet och en natts boende på ett hotel i Sydney. That's it. I mellanlandningen i Abu Dhabi fixade vi några få nätters boende på ett billigt hostel. Så vi hade boende i Sydney för ca en vecka.
När vi kom fram med planet tog vi taxi till hotellet och sov i x antal timmar tills vi vaknade och tog en 6-timmars-promenad runt hela staden. Under dagarna på hostelet letade vi runt på nätet efter nåt schysst boende. Det kommer upp massa anonser varje timme, varje dag på t.ex gumtree.com. Vi ringde och messade runt till massa folk och var på flera visningar och jämförde lägenheter, hyror och roomies. Tiden gick och vi förlängde med några dagar på hostelet.
De dagarna gick och vi var så trötta på det skabbiga stället. Det var ju billigt. Ett ok ställe i ett ruffigt område dock.. Anyways.. Mr Christian ville ut mot stranden efter att ha hört talas om Bondi Beach. Så vi hittade en lagom billigt hostel där som ligger några meter från stranden, Noah's Backpackers eller Noah's Bondi Beach eller vad det heter.. Där bodde vi i mer än en vecka tills vi bestämde oss för ett boende som också låg i Bondi. Det är där vi bor nu. Vi hittade våra roomies genom gumtree.se. De var svenska också, lite enklare för oss newbies. De förklarade allt stort och smått. Vilka bussar man tar, vart det är lättast att få jobb, bra ställen och dåliga, hur man fixar Tax File Number och hur man fixar sitt egna bankkonto. Allt är himla enkelt.
Jobbsökandet hade vi hela tiden vi sidan om boendesökandet. Vi printade massa CVn och lämnade in lite här och var. Emma fick jobb efter en vecka. Det är lyxigt, riktigt lyxigt. För Ch tog det lite längre tid, han fick vänta i nästan två månader. Det var segt, riktigt segt. Det är sååå dyrt att bo i Sydney, folk kan tränga in sig tolv pers i en lägenhet bara för att slippa betala mer än $100 per vecka. Men när han fick jobb så blev det lättare. Man får inte ge upp bara och så gäller det att söka jobb i rätt tid. Inte när det är lågsäsong. Precis innan det blir högsäsong.

That's the story. De "viktiga" delarna. Anything else?

1 kommentar: